czwartek, 28 października 2010

W miniony piątek 22 października każdy, kto zjawił się w Restauracji Nordowi Mol mógł zobaczyć w roli kucharza… Wójta Gminy Puck – Tadeusza Puszkarczuka. A gotował w szczytnym celu – doposażenia Oddziału Przedszkolnego Szkoły Podstawowej w Celbowie. W drodze licytacji udało się zebrać prawie 1600 zł. Pieniądze przekazane zostały władzom szkoły. 

Akcja powstała z inicjatywy właściciela Restauracji Nordowi Mol – Pana Marka Hewelta – który zaprosił do wspólnego gotowania samorządowców z Powiatu Puckiego. A wszystko to w szczytnym celu – doposażenia oddziału przedszkolnego Szkoły Podstawowej w Celbowie. Pierwsza odsłona akcji „Poznaj swoich włodarzy od kuchni… w Restauracji Nordowi Mol” cieszyła się sporym zainteresowaniem. Dopisała frekwencja. Atmosfera była naprawdę wspaniała. Nie brakowało humoru i dobrej zabawy. Pan Tadeusz Puszkarczuk okazał się tak wyśmienitym kucharzem, że jego potrawa – Łosoś w sosie śmietanowym z warzywami, decyzją szefa kuchni – znajdzie się w menu restauracji. Warto dodać, że każdy, kto tego dnia pojawił się w Restauracji Nordowi Mol miał okazję zjeść wspólny obiad z Panem Wójtem. Na spotkaniu pojawili się także: Burmistrz Pucka Pan Marek Rintz oraz Starosta Powiatu Puckiego Pan Wojciech Dettlaff, by wspólnie z Panem Wójtem wspomóc oddział przedszkolny.

Na spotkaniu nie zabrakło również przedstawicielek Szkoły Podstawowej w Celbowie, które były pod wielkim wrażeniem przebiegu akcji „Poznaj swoich włodarzy od kuchni…”. – Z Restauracją Nordowi Mol współpracujemy od dwóch lat. Dzieci z naszej szkoły pomagały przy zaopatrywaniu w pożywienie mini zoo, które znajduje się przy Restauracji Nordowi Mol. Zbierały kasztany, żołędzie oraz wszelkie inne smakołyki dla zwierzaków i bawiły się przy tym naprawdę dobrze! Czujemy się tu bardzo rodzinnie, jesteśmy zadowolone ze współpracy z Restauracją Nordowi Mol i na pewno będziemy ją nadal rozwijać w przyszłości. Jesteśmy pod wrażeniem atmosfery, życzliwości, gościnności i serdeczności ze strony restauracji. Chciałabym w imieniu swoim, grona pedagogicznego oraz uczniów Szkoły Podstawowej w Celbowie serdecznie podziękować Panu Markowi, całej Restauracji Nordowi Mol oraz Samorządowcom za zorganizowanie akcji „Samorządowcy gotują w Nordowi Mol” oraz pomoc naszej szkole. - Mówi Pani Mirosława Ceynowa, Dyrektor Szkoły Podstawowej w Celbowie.


Akcja trwa nadal i już w piątek 29 października o godzinie 17.00 w rolę kucharza wcieli się Pan Adam Drzeżdżon – Burmistrz Władysławowa. Dzień później – 30 października o godzinie 14.00 w kuchni zobaczymy Pana Mirosława Wądołowskiego – Burmistrza Helu. Wszystkich, którzy ciekawi są, jak Burmistrzowie poradzą sobie w zmaganiach kulinarnych zapraszamy serdecznie do Restauracji Nordowi Mol. Na pewno będziecie mieli Państwo okazję – przy kawie i ciepłym posiłku – porozmawiać z Burmistrzami a także wspomóc Szkołę Podstawową w Celbowie w doposażeniu oddziału przedszkolnego. Warto nadmienić, że udział w licytacji nie jest obowiązkowy.

Kolejne terminy gotowania samorządowców w Restauracji Nordowi Mol:

29.10.2010 godz. 17.00
Adam Drzeżdżon (Burmistrz Władysławowa)

30.10.2010 godz. 14.00
Mirosław Wądołowski (Burmistrz Miasta Hel)

05.11.2010 godz. 17.00
Tyberiusz Narkowicz (Burmistrz Jastarni)

12.11.2010 godz. 17.00
Wojciech Dettlaff (Starosta Powiatu Puckiego)

19.11.2010 godz. 17.00
Marek Rintz (Burmistrz Pucka)

Patronat medialny nad akcją „Samorządowcy Gotują w Restauracji Nordowi Mol” objęli:

RADIO KASZEBE

TELEWIZJA CSBTV

12:45, nordowi_mol
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 12 października 2010

Sześciu wspaniałych będzie gotować w Nordowi Mol

Znamy już nazwiska samorządowców i terminy ich debiutu w kuchni Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka. Znane są także potrawy, które włodarze poszczególnych gmin powiatu puckiego przygotują dla gości restauracji, to jednak będzie niespodzianką! A wszystko to, aby wesprzeć Szkołę Podstawową w Celbowie.

- W październiku w Restauracji Nordowi Mol w Celbowie k/Pucka rusza akcja „Poznaj swoich włodarzy… od kuchni…”. Ma ona na celu zaprezentowanie umiejętności kulinarnych poszczególnych przedstawicieli władzy na szczeblu lokalnym. Wszystkie potrawy przygotowane przez samorządowców zostaną poddane licytacji. Pieniądze uzyskane dzięki tej akcji zostaną przekazane na doposażenie oddziału przedszkolnego w Szkole Podstawowej w Celbowie – mówi Marek Hewelt, właściciel Restauracji. – Jesteśmy ogromnie wdzięczni tym samorządowcom, którzy wykazali się wielkim sercem oraz poczuciem humoru i odpowiedzieli na nasz apel.

A na zaproszenie Restauracji Nordowi Mol chętnie odpowiedzieli: Starosta Powiatu Puckiego Wojciech Dettlaff, Burmistrz Miasta Puck Marek Rintz, Wójt Gminy Puck Tadeusz Puszkarczuk, Burmistrz Miasta Władysławowo Adam Drzeżdżon, Burmistrz Miasta Jastarnia Tyberiusz Narkowicz, Burmistrz Miasta Hel Mirosław Wądołowski.

Znamy też już terminy, w których samorządowcy będą gotowali swoje potrawy dla gości Restauracji Nordowi Mol w Celbowie koło Pucka:

22.10.2010 godz. 17.00 Tadeusz Puszkarczuk (Wójt                                                               Gminy Puck)

29.10.2010 godz. 17.00 Adam Drzeżdżon (Burmistrz                                                             Władysławowa)

30.10.2010 godz. 14.00 Mirosław Wądołowski (Burmistrz                                                     Miasta Hel)

05.11.2010 godz. 17.00 Tyberiusz Narkowicz (Burmistrz                                                      Jastarni)

12.11.2010 godz. 17.00 Wojciech Dettlaff (Starosta Powiatu                                                 Puckiego)

19.11.2010 godz. 17.00 Marek Rintz (Burmistrz Pucka)

Poznaj swoich włodarzy...od kuchni w Restauracji Nordowi Mol” to świetna okazja, aby pokazać się mieszkańcom powiatu puckiego z całkiem innej strony, „od kuchni”. To możliwość dobrej zabawy, rozmowy z mieszkańcami – oraz przede wszystkim szansa na pozyskanie dodatkowych funduszy na doposażenia oddziału przedszkolnego w Szkole Podstawowej w Celbowie.

Na czym polega akcja?

Na jeden dzień, w ustalonych godzinach, oddajemy do dyspozycji specjalnie przygotowaną kuchnię w Restauracji „Nordowi Mol”. Każdy z zaproszonych gości ustala sobie potrawę, którą przygotuje w restauracji pod czujnym i pomocnym okiem szefa kuchni restauracji. Wszystkie potrzebne składniki zapewnia Restauracja „Nordowi Mol”. Gotowanie odbywać się będzie na oczach gości restauracji. Następnie przygotowana potrawa będzie poddana licytacji. Kto zadeklaruje najwyższą kwotę, będzie mógł otrzymać takie danie do konsumpcji. Warto dodać, że każdy z samorządowców przygotuje 5 takich potraw na aukcję.

Pieniądze pochodzące z licytacji potraw przygotowanych przez samorządowców zostaną zaś przeznaczone na szczytny cel doposażenia oddziału przedszkolnego w Szkole Podstawowej w Celbowie.

Patronat medialny nad akcją „Samorządowcy Gotują w Restauracji Nordowi Mol” objęli:


Radio KASZEBE


Telewizja CSB TV

wtorek, 21 września 2010

ZUPA RYBNA Z PULPECIKAMI ŁOSOSIOWYMI:

SKŁADNIKI:

-łosoś świeży

-warzywa

-mleko kokosowe

-koperek

-śmietana

Gotujemy wywar z łososia. Do wywaru dodajemy warzywa, mleko kokosowe i przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy słodką śmietanę i koperek. Mięso z łososia mielimy wraz z wcześniej podsmażoną cebulą, dodajemy jajko oraz doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy klopsiki i dodajemy do zupy.

Życzymy smacznego!

11:49, nordowi_mol
Link Dodaj komentarz »
wtorek, 14 września 2010

Restauracja Nordowi Mol - Poznaj Smak Kaszub Od Kuchni

Dnia 1.09.2010 w Restauracji Nordowi Mol realizowany był program „Tu Je Nasza Zemia” produkcji Telewizji TTM. Pani Anna Pomieczyńska – przedstawicielka Kół Gospodyń Wiejskich ze Swarzewa - wraz z kucharzem z restauracji Nordowi Mol prezentowali nam sposób przygotowania kaszubskich potraw. Znalazły się tu między innymi Kaszubskie Fikasy, Kaszubski Eintopf oraz Pulczi ze śledzia. Nie obyło się także bez zaprezentowania kaszubskich nalewek, które – zdaniem Pani Ani – doskonale wspomagają trawienie, po tak pysznym posiłku.

 

wtorek, 31 sierpnia 2010

Konkurs fotograficzny „Odkryj Nordowi Mol” trwa do końca roku 2010

Do końca roku trwa konkurs fotograficzny Restauracji „Nordowi Mol” w Celbowie koło Pucka. Do wygrania jest dobrej klasy aparat cyfrowy oraz dwa podwójne zaproszenia na pyszny obiad w tej kaszubskiej restauracji. Co trzeba zrobić, aby wygrać? Proste. Wziąć aparat. Odwiedzić „Nordowi Mol” i zrobić zdjęcia.

Do Restauracji „Nordowi Mol” wpływają zdjęcia na konkurs fotograficzny „Odkryj Nordowi Mol”.

Wpływają też opinie zainteresowanych, że konkurs trwa za krótko i nie wszyscy chętni zdążą w tym okresie odwiedzić Restaurację „Nordowi Mol”. Pojawiły się też opinie, że dobrze byłoby wykonać fotografie w scenerii jesiennej i zimowej, nie tylko letniej.

- To zdecydowało, że przedłużyliśmy nasz konkurs do końca roku. Oznacza to, że zdjęcia mogą być przesyłane do nas do 31 grudnia 2010 r. – mówi Marek Hewelt, właściciel Restauracji „Nordowi Mol”.

Zrób zdjęcie „Nordowi Mol”

Wszyscy miłośnicy fotografii, którzy postanowili spędzić wolny czas nad morzem oraz wszyscy Ci, którzy robią zdjęcia, a mieszkają w pobliżu Celbowa, powinni chwycić za aparaty i odwiedzić Restaurację „Nordowi Mol”. Dlaczego? Oto bowiem Restauracja ogłasza konkurs na zdjęcie, które będzie pokazywało „Nordowi Mol” w środku lub na zewnątrz. Nic trudnego. Wystarczy przyjechać, obejrzeć budynek i okolicę i … spróbować zrobić najlepsze zdjęcia oddające atmosferę i ducha starego dworku kaszubskiego, jakim jest zajazd „Nordowi Mol”.

Wygrać można dobrej klasy aparat fotograficzny oraz dwa podwójne zaproszenia na pyszny obiad w restauracji.

To jeszcze nie koniec niespodzianek. Każde nadesłane zdjęcie zostanie wywieszone we wnętrzu Restauracji „Nordowi Mol” wraz z adnotacją o autorze (imię, nazwisko, miasto). Tym sposobem powstanie galeria zdjęć uczestników konkursu.

Tematem fotografii może być wnętrze restauracji, sam budynek, otoczenie, park czy Mini-ZOO. Ważne, aby zdjęcia dotyczyły restauracji „Nordowi Mol” w Celbowie koło Pucka.

Zdjęcia konkursowe (jedno zdjęcie) w formacie JPG., nie przekraczającym 2 MB pojemności, należy nadsyłać na adres marketing@nordowimol.pl podając w zgłoszeniu swoje imię i nazwisko oraz zgodę na przetwarzanie danych osobowych.

Odpowiedz na pytania

Przez cały okres trwania konkursu, na stronie www.nordowimol.pl będzie zamieszczonych pięć pytań konkursowych dotyczących Restauracji „Nordowi Mol”. Każdy uczestnik konkursu, oprócz przesłania zdjęcia, będzie musiał odpowiedzieć mailowo na 5 pytań, przesyłając je na adres marketing@nordowimol.pl.

Konkurs zaczyna się 15 czerwca 2010 r. i potrwa do 31 grudnia 2010 r. W konkursie może wziąć udział każdy, bez względu na miejsce zamieszkania.

Ogłoszenie wyników konkursu nastąpi w styczniu 2011 r. O wygranych oraz o terminie wręczenia nagród uczestnicy zostaną powiadomieni drogą e-mail.

Na stronie internetowej www.nordowimol.pl znajduje się regulamin konkursu.

 

Więcej informacji:

Restauracja „Nordowi Mol”

Celbowo koło Pucka

tel. 058-673-20-02
tel. kom. 607-36-05-36

e: marketing@nordowimol.pl

www.nordowimol.pl

poniedziałek, 23 sierpnia 2010

Kaszubska Restauracja "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka poleca kolejny przepis na ciekawe, regionalne danie. Tym razem prezentujemy tajemnicze "Kaszubskie Frikasy". Potrawa smaczna, łatwa do przygotowania i całkiem nietypowa dla naszej kuchni. Jednak warto przecież trochę poeksperymentować z garnkiem i patelnią.

KASZUBSKIE FRIKASY

Składniki:

-udka z kurczaka

-ryż

Sos: jajka, masło, mąka, wywar z udek z kurczaka

-rodzynki

-sok z cytryny

-cukier

Udka gotujemy w wywarze warzywnym. Po ugotowaniu odcedzamy wywar, który następnie będzie potrzebny do sosu. Do sosu przygotowujemy zasmażkę z maki i masła. Zasmażkę zalewamy wywarem i gotujemy aż do zagęszczenia. Następnie dodajemy sok z cytryny, cukier, żółtka z jajek i na końcu rodzynki. Ryz gotujemy na sypko. Udka podajemy z ryżem i sosem.

Smacznego


Przypominamy, że tą potrawę możecie zjeść w Restauracji Nordowi Mol

www.nordowimol.pl

wtorek, 03 sierpnia 2010
Jeszcze do końca sierpnia br. trwa konkurs fotograficzny Restauracji „Nordowi Mol” w Celbowie koło Pucka. Do wygrania jest dobrej klasy aparat cyfrowy oraz dwa podwójne zaproszenia na pyszny obiad w tej kaszubskiej restauracji. Co trzeba zrobić, aby wygrać? Proste. Wziąć aparat. Odwiedzić „Nordowi Mol” i zrobić zdjęcia.
wtorek, 20 lipca 2010

Doskonale wiemy, że organizacja spotkania biznesowego, narady pracowniczej, konferencji w sprawach służbowych, to poważne zadanie. Do tego zadania podchodzimy z wielką starannością, dbając o komfort i wygodę naszego klienta. Dlatego Restauracja „Nordowi Mol” właśnie dla potrzeb spotkań biznesowych przygotowała specjalną ofertę.

 

Kiedy trzeba omówić ważne sprawy firmy, zorganizować spotkanie zarządu, naradę z pracownikami, szkolenie, dlaczego robić to w siedzibie firmy lub wynajętej sali w mieście? Warto przecież choć na chwilę oderwać się od swojego stałego otoczenia i zorganizować konferencję w niesamowitym i sprzyjającym pracy umysłowej miejscu, na łonie natury w luksusowym obiekcie.

U nas zorganizujesz najlepszą konferencję, spotkanie, naradę, szkolenie. Tu dobrze rozmawia się o interesach

Restauracja „Nordowi Mol” położona jest w miejscowości Celbowo koło Pucka, tuż przy trasie biegnącej z Trójmiasta na Hel. W tym niezwykłym miejscu, stylizowanym na XIX wieczny dworek kaszubski, można nie tylko zjeść smaczne potrawy, odpocząć wśród zieleni ale również zorganizować spotkanie biznesowe, zebranie z pracownikami, szkolenie, naradę.

Nasze atuty, jakie oferujemy przy okazji organizacji spotkań biznesowych, to:

 

- Duży parking przy Restauracji na około 70 samochodów,

- Duża sala narad,

- System nagłośnienia,

- Rzutnik multimedialny i ekran,

- Dostęp do bezprzewodowego Internetu WI-FI,

- Aranżacja pomieszczenia spotkania zgodnie z życzeniem zamawiającego,

- Świetna kuchnia składająca się z potraw tradycyjnych polskich i kaszubskich,

- Ogród z alejkami, młyńskim kołem, strumykiem,

- Mini-Zoo,

- Skansen dawnych narzędzi kaszubskich,

- Stylowe, secesyjne wnętrze z przedmiotami z dawnej epoki,

- Łatwość dojazdu do Restauracji.

 

U nas masz wszystko przygotowane: sieć internetowa WI-FI, rzutnik, ekran, nagłośnienie

Jak łatwo dostrzec, organizując konferencję, spotkanie, szkolenie w naszej restauracji, nie musisz się o nic martwić – wszystko jest przygotowane!

 

Podczas spotkania możliwe jest zamówienie atrakcyjnego programu rozrywkowego (np. lokalny kaszubski zespół muzyczny).

U nas znajdziesz miejsce na organizację spotkania inne od wszystkich!

Jednak Restauracja, to nie tylko miejsce do dobrze zorganizowanego spotkania biznesowego. Liczy się również niezwykły klimat wnętrza i otoczenia. W Restauracji Nordowi Mol nie tylko zaspokoisz wrażliwość swojego podniebienia, ale również w klimacie minionego stulecia znajdziesz ukojenie dla ducha. Secesyjna stylizacja wnętrza wtopiona w kaszubski charakter restauracji, z szumem wody spadającej z młyńskiego koła i wyeksponowanymi starociami przeniosą Cię w czasy naszych przodków...

Tu po prostu dobrze się myśli i pracuje !

W celu ustalenia terminu i ceny, prosimy o kontakt telefoniczny lub pocztą e-mail

www.nordowimol.pl

czwartek, 15 lipca 2010

Tym razem podajemy przepis na typowo kaszubską potrawę Klopse z zuse. Takie danie można zjeść w Restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka (www.nordowimol.pl).

 

Klopse w zuse

 

Składniki:

-mięso wieprzowe

-cebula

-przyprawy: sól, pieprz, magi

-ziemniaki

-jajka

-bułka tarta

-Vegeta

 

Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, następnie dodać do mięsa wieprzowego, wsypać przyprawy do smaku, dodać jajka, bułkę tartą dodać do wyrobionej konsystencji, następnie uformować odpowiednie porcje. Zagotować wodę na wywar dodać Vegetę. Z mięsa uformować kulki, wrzucić do wrzącego wywaru na ok. 10 min. Ziemniaki ugotować. Całość podawać z ziemniakami i sosem pieczeniowym.

Życzymy smacznego i zapraszamy do Restauracji "Nordowi Mol" na puszne dani kaszubskie i tradycyjne polskie.

www.nordowimol.pl

 

wtorek, 06 lipca 2010

Witamy

Dziś podajemy przepis na pyszną, tradycyjną polską zupę - czerninę z suszonymi owocami i ziemniakami. Dodajmy, że tą zupę można zjeść w restauracji "Nordowi Mol" w Celbowie koło Pucka. Przyrządza ją nasz znakomity szef kuchni.

A oto przepis:

Czernina z dodatkiem suszonych owoców z ziemniakami

Składniki:

- wywar z gęsi ze szkieletów

- krew z gęsi

- suszone śliwki, jabłka, gruszki

- cukier, ocet, sól

- żołądki z gęsi, mąka

- ziemniaki

Do wywaru dodajemy pokrojone śliwki, jabłka, gruszki pokrojone. Gotujemy przez chwilę. Oddzielnie gotujemy żołądki. Po ugotowaniu kroimy je w kostkę, dodajemy do wywaru. Ziemniaki obieramy, gotujemy, kroimy w kostkę. Krew mieszamy z mąką i dodajemy powoli do wywaru. Na koniec dodajemy ziemniaki oraz przyprawiamy zupę cukrem, octem oraz solą.

Życzymy smacznego i zapraszamy na czerninę do Restauracji "Nordowi Mol"

| < Listopad 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Zakładki: